توضیحات
با سلام؛
اینجانب حسین خِــزلی، نوازنده و مدرس پیانو کلاسیک، افتخار دارم تا هنرجویان و هنردوستان بالای 8 سال را، با پیانو کلاسیکِ غربی و موسیقی عِلمی آشنا کنم.
آموزش ها، به صورت کاملا اصولی انجام می شوند و در اتمام دوره، هنرجو توانایی نواختنِ قطعات فاخِر و زیبای برترین موسیقیدانان جهان را بدست خواهد آورد.
بعد از اتمام پروسه ی آموزش، هنرجو می تواند هر قطعه ای را به راحتی (و صدالبته به شرط انجام تمرینات لازم)، با بیانی زیبا و بدون خوردِگی های تکنیکی بنوازد.
روال کار به این صورت هست که
الف) در جلسات ابتدایی، خلاصه ای از تئوری موسیقی و آشنایی با اصول اولیه نت نویسی و نت خوانی آموزش داده می شود.
ب) بعد از توضیحات مقدماتی در جلسات ابتدایی، متناسب با سن هنرجو و هدفِ ایشان، مِتُد را انتخاب میکنم.
( در اینجا منظور از متد، یک روش استانداردِ آموزشی است که در قالب یک یا چند کتاب، توسط یک نویسنده و موسیقیدانِ بنام و مطرح، تالیف و مورد تایید اساتید و نوازندههای بزرگ جهان قرار گرفته شده باشد)
از بین متدهای استاندارد و به روزِ آموزشِ پیانو در جهان، چهار مِتُد را برای سنین و سلیقههای مختلف انتخاب کرده و آموزش میدهم :
1. متد آموزش پیانو اروپا (برای کودک و نوجوان)
2. آلفرد (برای رده سنی بزرگسال)
3. مایکل آرون (برای سنین کمتر از 16 سال و حتی بزرگترها)
4. جان تامسون (برای کودکان زیر 9 سال)
توجه فرمایید که همهی متدهای بالا و هر متدِ استانداردِ دیگیری، به مثابهی مسیرها و راههای متفاوتِ رسیدن به یک هدف مشخص میباشند. بنابراین سرعت رسیدن به آن هدفِ مشترک، در راههای مختلف، ممکن است متفاوت باشد و همچنین زیباییها و پستیوبلندیهای هر مسیر، با دیگیری متفاوت باشد.
پ) بعد از اتمام جلد اول یا دومِ متد اصلی، به عنوان عاملی برای بالا بردن انگیزه، چند قطعه ی ساده و زیبا( ترجیحا کلاسیک) کار خواهد شد.
ت) برای هنرجوهای بالای 16 سالی به احتمال زیاد، کتاب Burgmuller را کار خواهیم کرد که از 25 اتود زیبا و نسبتا آسان ولی بسیار پرنکته و مهم تشکیل شده. با شروع این کتاب، به مشکلات تکنیکی و ضعفِ شدید انگشتانتان پی خواهید برد و همزمان با این کتاب، برای برطرف کردنِ این ضعفها و مشکلات،
ث) کتابهای Hanon، Schmitt، arpeggios and scales، به عنوان کتاب هایی برای تقویت تمام انگشتها، و یکسان سازی توانایی دست چپ و راست (به طوری که دست چپ به اندازه ی دست راست قوی شود)، استفاده می شوند.
ج) بعد از اتمام کتاب Burgmuller، به سراغ سونات هایی ساده از آهنگسازهای دوره کلاسیک می رویم. و در کنار آنها، قطعاتی زیبا از کتاب Classic Favorites کار می کنیم.
چ) با توجه به سطح توانایی هنرجو در نت خوانی و تکنیک و درک موسیقایی، یا وارد دنیای قطعات می شویم و قطعه می نوازیم و مشکلات تکنیکی را با تمرین هایی ویژه در غالب همان درس حل خواهیم کرد؛ و یا آنکه کتاب های اِتود نوازی مثل چِرنی و کرامِر را متناسب با ضعف هنرجو کار خواهیم کرد.
ح) بعد از حل و فصل شدن بعضی از مشکلات اولیه ی تکنیکی، از هر دوره ی موسیقی کلاسیک، دست کم دو یا سه قطعه را به طور جدی کار می کنیم تا با طرز بیان و اجرای صحیحِ قطعات، در هر دوره آشنا شوید.
خ) بعد از آن می توانیم روی دوره ی باروک، بیشتر متمرکز شویم و کارهای باخ را موشکافانه بررسی کنیم و به اندازه ی کافی، از این موسیقیدانِ بزرگ درس بگیریم؛
به دلیل محدودیت نوشتن متن در این سایت، کلام را کوتاه میکنم.
روزهای شنبه تا پنجشنبه در آموزشگاههای آوای سپهر و سرایش مشغول به تدریس هستم.