هر شخصی دوست دارد برای رونق کسب و کار و معرفی کالا و خدمات خود در دنیای اینترنت یک سایت داشته باشد و با کمک آن سایت یا فروشگاه اینترنتی بتواند به صورت رایگان صدای خود را به گوش میلیونها کاربر از سراسر جهان برساند. در گذشته مطالبی در مورد طراحی سایت و زبانهای برنامه نویسی آن شامل : جاوا , html و فلش نوشتم که مطالعه آنها برای راه اندازی سایت میتواند کمک بزرگی باشد و در این مقاله نرم افزارهایی معرفی میشود که با کمک آنها حتی افراد مبتدی هم میتوانند طراحی سایت انجام بدهند و لذت داشتن یک سایت اینترنتی را از دست ندهند !
نرم افزار طراحی سایت
طراحی سایت با سایت ساز
برای شروع پروسه طراحی وب سایت خود باید ابتدا هاست مناسب و دامنه خریداری کنید زیرا اینها پایه و بستر راه اندازی هر سایتی هستند.فقط باید دقت کنید که هرگز از هاست رایگان استفاده نکنید چون صدمات جبران ناپذیری به شما خواهد زد و ارزش ریسک کردن را ندارد و بعد از ایجاد بستر مناسب شروع به راه اندازی سایت خود بکنید. برای افراد مبتدی که اطلاعات کمی در این موضوع دارند و میخواهند از صفر شروع کنند پیشنهاد میکنم از سیستم های مدیریت محتوی مانند : وردپرس یا جوملا استفاده کنند . چون این نرم افزارها که به صورت رایگان عرضه میشود امکانات بسیار زیادی در اختیار شما قرار میدهد و با کمک آن میتواند هر نوع سایت با هر امکاناتی که نیاز دارید راه اندازی کنید و برای افزودن قابلیت های جانبی به آن هزاران افزونه Plugin وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
معرفی نرم افزارهای طراحی سایت
1 -Microsoft Expression web
این نرم افزار که توسط کمپانی ماکروسافت عرضه شده در ابتدا با نام FrontPage در مجموعه نرم افزارهای اداری آفیس Office وجود داشت که کم کم از این بسته خارج شد و به عنوان یک نرم افزار مستقل طراحی وب سایت به بازار آمد و به شما کمک میکند تا به راحتی بخشهای مورد نظرتان را به سایت اضافه کنید. امکانات این نرم افزار بیشتر برای افرادی مناسب است که قصد راه اندازی یک سایت استاتیک به زبان اچ تی ام ال و جاوا را داشته باشند و قدرت مانور زیادی در اختیار شما قرار نمیدهد و اگر به سراغ آن میروید باید آشنایی با زبانهای برنامه نویسی در حد ابتدایی داشته باشید.
2 – Adobe Dreamweaver :
این نرم افزار مبتنی بر ویندوز هم توسط شرکت بزرگ ادوبی عرضه شده که محصولات گرافیکی آن مانند : فوتوشاپ Photoshop , پریمیر Premier , این دیزاین InDesign , افتر افکت After Effect و ….. کاملا برای کاربران شناخه شده است. محیط کاری این نرم افزار هم مانند نرم افزار اکسپرشن وب بیشتر حالت برنامه نویسی و نیمه حرفه ای دارد و اگر اندکی به زبانهای برنامه نویسی تحت وب آشنایی داشته باشید میتوانید خیلی راحت با قرار دادن کدها در کنار هم طراحی سایت خود را انجام دهید.
3 – Coffecup Html Editor :
نرم افزار قدیمی و نام آشنای طراحی سایت که سالهاست در بازار موجود است و خصوصا برای افراد آماتور بسیار کاربرد دارد چون بسیاری از کد ها بصورت آماده در آن تعریف شده است و فقط با چند کلیک میتوانید آن کدها را به صورت اتوماتیک به سایت خود اضافه کنید و ساعتها وقت برای برنامه نویسی کدها نگذارید.
4 – Artisteer :
نرم افزار گمنام آرتیستر یک صفحه ساز به تمام معنی است که برای طراحی سایت فوق العاده کاربردی است.این نرم افزار توانایی این رو دارد که بصورت مرحله به مرحله به شما کمک کند از ابتدا رنگبندی کلی سایت انتخاب کنید و در مراحل بعدی کم کم حالت اسلایدر , حال و افکت منو ها , انتخاب پس زمینه برای کل سایت یا بخشهای مختلف و ……
امکانات نرم افزار آرتیستر فوق العاده است و حتی یک فرد که هیچ اطلاعی از طراحی وب سایت نداشته باشد میتواند یک قالب عالی طراحی کند و فقط کافیست در هر مرحله ای تنظیمات دلخواه انجام داده بشود.
در نرم افزار آرتیستر شما میتوانید پروژه نهایی را به صورت html یا به عنوان قالب برای وردپرس و جوملا خروجی بگیرید و از آن استفاده کنید
البته این نرم افزار رایگان نیست ولی طبق عادت ما ایرانی ها با یک جست و جوی ساده میتوانیم نسخه قفل شکسته آن را دانلود کنیم و از آن برای طراحی سایت استفاده کنیم.
پیشنهاد میکنم حتما این نرم افزار فوق العاده را تست کنید و به قدرت و امکانات آن پی ببرید.
5 – Visual Composer :
ویژوال کامپوزر یک افزونه است که برای سیستم مدیریت محتوی وردپرس نوشته شده و یکی از معروف ترین افزونه های صفحه ساز است. برای کار کردن با این افزونه باید سایت شما بر پایه وردپرس نصب شده باشد و این افزونه را هم روی سایت خود نصب کنید و به :
داشبورد مدیریت »»»»»» برگه ها »»»»» افزوده برگه
بروید و در بخش ساختن صفحه جدید دکمه Visual Composer را میبینید . با کمک این افزونه میتوانید به صورت WYSIWYG سایت طراحی کنید و فقط امکانات مختلف را از طریق کشیدن و رها کردن به سایت اضافه کنید و نهایتا صفحه جدید را ذخیره کنید
طراحی سایت WYSIWYG یا What You See Is What You Get یعنی هر چیزی که شما در محیط ویرایشگر یا همان صفحه ساز این نرم افزارها میبینید همان چیزی است که در نهایت آماده میشود و کاربر میتواند ببیند و در واقع نرم افزارهایی که با این اسم شناخته میشوند در طراحی بصری به شما کمک میکند و همان چیزی که طراحی کرده اید را پیش چشم کاربر قرار میدهند بدون هیچ تغییری
ویرایشگر ویژوال کامپوزر فقط هنگام ایجاد صفحه جدید فعال میشود و در برگه نوشته ها نمیتوانید از آن استفاده کنید
با کمک این افزونه میتوانید بخش های زیر را به طراحی سایت خود اضافه کنید :
اسلایدر تصاویر با لینک یا بدون لینک
اسلایدر آخرین مطالب یا مطالب دلخواه
افکت گذاری روی تصاویر
جعبه های متن یا اطلاعات
جعبه های شبکه های اجتماعی
پخش کننده ویدئو یا موسیقی
جداول و خط های افقی
چند ستونه کردن صفحه و تنظیم عرض هر صفحه
ویرایشگر حرفه ای وردپرس دارای محیطی گرافیکی و جذاب
کاملا ریسپانسیو و قابلیت نمایش در موبایل و تبلت ها
دارای بیش از 40 المان اماده
دارای طرح های آماده برای استفاده در سایت
سئو فوق حرفه ای و مچ شده با افزونه سئو وردپرس yoast
قابلیت سفارشی سازی
قابلیت ذخیره برگه ایجاد شده برای استفاده از طرح صفحه در دیگر صفحات
قابلیت کنترل css محتوای صفحه
دارای دو طرح ویرایش زنده در سایت و در مدیریت
ایجاد انواع سطرها با ساز های مختلف
ایجاد ستون ها مختلف در سایز های مختلف
قابلیت درگ و دراپ / کشیدن و رها کردن
پشتیبانی از پست فرمت وردپرس و قابلیت استفاده در پست فرمت های مختلف
طرح های پازلی و شبکه ای حرفه ای
گالری تصاویر
المان نمایش زبانه ها
و جالب است بدانید که تمامی این امکانات به صورت Drag N Drop است یعنی با کشیدن و رها کردن بخش مورد نظر در صفحه میتوانید آن امکانات را به صفحه خود اضافه کنید و تعداد زیادی افزونه هم برای آن نوشته شده که با نصب کردن آن امکانات ویژوال کامپوزر چندین برابر میشود که میتوانید از آن در طراحی سایت خود استفاده کنید. نسخه فارسی شده این افزونه هم توسط تعدادی از تیم های برنامه نویسی ایرانی ایجاد شده که با قیمت های خوبی برای فروش ارائه شده است و اگر تخصص کافی در زبان انگلیسی ندارید میتوانید نسخه فارسی آن را خریداری کنید.
مواردی که در بالا مطالعه کردید تعدادی از مهم ترین صفحه سازها برای افراد مبتدی و تازه کار بود که نمی خواهند از قالب آماده برای طراحی وب سایت خود استفاده کنند. البته بعضی از قالبهای حرفه ای دارای صفحه سازهای داخلی هم هستند که با کمک آنها میتوانید بدون نیاز به هیچ افزونه جانبی صفحات دلخواه را ایجاد کنید که از معروف ترین آنها میتوان به قالبهای : , Betheme , Avada , X theme اشاره کرد که تمامی این قالبها پولی هستند ولی میتواند نسخه های فارسی ساز شده یا انگلیسی آن را با یک جست و جوی ساده دانلود کنید.
در کنار استفاده از این نرم افزارها برای طراحی سایت شخصی میتوانید کسب درآمد هم داشته باشید و پول خوبی از این راه کسب کنید و برای نزدیکان و آشنایان خود که قصد دارند سایتی راه اندازی کنند کار انجام دهید. البته باید در طراحی سایت نکاتی رعایت شود تا نتیجه کار استاندارد باشد و باعث آزار کاربران نشود که در گذشته مقالاتی در مورد آنها نوشتم و مطالعه آنها میتواند در این موضوع به شما کمک کند :
پروژه طراحی سایت و مراحل آن
طراحی سایت و اصول آن برای بهترین بودن
استفاده از تصویر در طراحی سایت
چرا باید طراحی سایت را تغییر دهید
نقش فرم ها در طراحی سایت
رازهای طراحی سایت
طراحی سایت و عواملی که باعث آزار کاربران میشود
آیا طراحی سایت مهم است
طراحی سایت و انتخاب رنگها
مطالعه این مقالات به شما کمک میکند که دید بهتری نسبت به این پروسه داشته باشید و بتوانید سایتهای بهتری طراحی و راه اندازی کنید و دقت کنید اگر از ابتدا , اصول کاری را یاد نگیرید و ناشیانه پیش بروید در آینده حتما با مشکلاتی مواجه میشوید که حل کردن آن برای شما بسیار وقت گیر و حتی پر هزینه خواهد بود.پس دقت کنید که خشت اول را نباید کج بگذارید تا عواقبش برای شما سنگین نباشد و بتوانید به موفقیت برسید.
http://karait.com